Al jarenlang zijn Alexander en ik helemaal weg van tiramisu als nagerecht. Eigenlijk heeft het te lang geduurt voordat ik het zelf een keer zou gaan maken. Zo'n anderhalve week geleden was het zover. Ik was benieuwd hoe het zou smaken als ik dat zelf zou maken. Het smaakte verrukkelijk, en ook Alexander was heel erg enthousiast. Het recept zegt dat het voor 4 personen is, maar we hebben er behoorlijk wat dagen van kunnen eten, dus ik zou eerder zeggen voor 6-8 personen.

Tiramisu

Ingredienten (4 personen):
250 ml slagroom
75 gr witte basterdsuiker
4 eidooiers
500 gr mascarpone
200 ml espresso
5 el amaretto
250 gr lange vingers
cacaopoeder

Instructies:
Klop de slagroom met een eetlepel suiker stijf. Klop in een kom de eidooiers met de rest van de suiker schuimig en meng de mascarpone door de dooiers. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.

Meng in een ovenschaal de espresso met de amaretto. Dompel de lange vingers een voor een in het espressomengsel en verdeel ze over de bodem van een lege ovenschaal.

Bedek de lange vingers met de helft van het mascarponemengsel en herhaal dit nog een keer. Laat de tiramisu ca. 1 uur in de koelkast opstijven. Bestuif de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.