Ik had wat mascarpone over van het maken van de tiramisu, en daar heb ik het volgende recept bij gevonden. Het vlees was heerlijk, maar de pasta viel niet bij iedereen in de smaak. Zelf vond ik het wel heerlijk smaken, dus bij deze het recept. Het recept komt uit het kooktijdsachrift Koken&Genieten, augustus 2012

Citroenpasta met varkensmedaillons

Ingredienten:
2 citroenen
1 ui
1 teentje knoflook
3 el boter
125 ml witte wijn (evt. vervangen door 125 ml water)
250-300 ml slagroom
100 gr mascarpone
zout en peper
suiker
ca. 2 el maizena
ca. 50 gr rucola
4-5 takjes basilicum
300 gr pasta (bijv. tagliatelle)
2 varkensfilets (a ca. 300 gr)
2-3 el olijfolie

Instructies:
Was 1 citroen onder heet water en wrijf hem droog. Rasp de schil fijn eraf en pers de ciroen uit. Pel en snipper de ui en knolook. Verhit 1 el boter in een pan en fruit de ui en de knoflook. Blus af met de wijn en de slagroom, breng aan de kook en en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Smelt de mascarpone in de saus en roer de geraspte citroenschil erdoorheen. Breng op smaak met 2-3 el citroensap, zout, peper en wat suiker. Bind de saus met de maizena en breng hem aan de kook.

Was de rucola en pluk de blaadjes eventueel kleiner. Was de basilicum en pluk blaadjes van de takjes. kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.

Dep eventueel het vlees droog en snijd het in dunnen medaillons. Verhit de olie in een pan en abk de medaillons portiegewijs ca. 1 minuut per kant op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en neem het vlees uit de pan. Verhit 2 el boter in het bakvet, voeg 1-2 el citroensap toe en wentel het vlees erin.

Giet de pasta af. Meng de pasta met de rucola, de basilicum en de saus en serveer hem met de varkensmedaillons. Snijd de overige citroen in partjes en garneer de pasta met de partjes citroen.