Mijn laptop is weer gerepareerd, dus ik kan de komende tijd weer verder met het plaatsen van recepten. Onder andere natuurlijk de heerlijke dingen diue ik gemaakt heb met kerst. Dit eerste recept heb ik nu al verschillende keren gemaakt. Op een verjaardag, met kerst en met oud en nieuw. Het is een snack die ook lekker smaakt met brood. Iedereen die ik tot nu toe gehoord heb, is enorm enthousiast en voor je het weet is de schaal leeg. Het recept komt van de website van Albert Heijn.

Albondigas

Ingredienten (ca. 16 balletjes):
2 sneetjes wit brood (zonder korst)
3 el droge witte wijn
1 sjalot (gesnipperd)
1 ei
1 mespunt nootmuskaat
2 el platte peterselie
250 gr half om half gehakt
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 el olijfolie
100 ml gezeefde tomaten
Zelf voeg ik ook nog paneermeel toe, omdat het gehakt anders heel zompig blijft)

Instructies:
Leg het brood op een bord en sprenkel de wijn erover. Meng het brood met de sjalot, het ei, de nootmuskaat, 1 el peterselie en 0,5 tl zout door het gehakt. Voeg de rode peper toe. Breng het gehakt op smaak met peper. Vorm van het gehakt 16 kleine balletjes.

Verhit de olie in een pan. Bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin. Schenk de gezeefde tomaat bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm het gerecht afgedekt op laag vuur ca. 15 minuten. Bestrooi de gehaktballetjes in saus met de rest van de peterselie. Serveer warm of koud. Lekker met brood.

U kunt dit gerecht 1 dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gehaktballetjes de dag zelf langzaam op in 15 minuten. Roer regelmatig.