Vandaag lekker zin in iets wat simpel was om klaar te maken, en toch veel smaak geeft. Ik kwam op dit recept van Donna Hay, voor zelf gemaakte hamburgers,

Gourmet Biefburgers

Ingredienten (4 personen):
500 gr rundergehakt
1 teen knoflook, geperst
1 el tomatenpuree
1 el worcestersaus
2 el gehakte bladpeterselie
zeezout en grofgemalen zwarte peper
8 plakjes pancetta
4 harde broodjes, gehalveerd en geroosterd
4 dikke plakken oude cheddar (niet op de foto)
slablaadjes, naar keuze
zoete uienrelish of tomatenchutney, voor erbij (tomatenketchup op de foto)

Zelf heb ik nog wat gebakken champignons toegevoegdd

Instructies:
Meng gehakt, knoflook, tomatenpuree, saus, peterselie, zout en peper goed dooreen in een kom. Vorm er 4 platte schijven van. Dek beide zijden af met een plak pancetta. Verwarm een antiaanbakpan op matig vuur. Bak het vlees 4 minuten aan iedere kant, of zo gaar als je lekker vindt. Leg het vlees op het brood, garneer met kaas, sla en relish of chutney, leg er de bovenste helft van het broodje erop en dien op.