De laatste tijd heb ik veel gehoord over bulgur en wilde graag eens proberen wat ik daarmee kon. Toen vond ik dit recept, en was het tijd om aan de slag te gaan.

Pittige bulgur met garnalen

Ingredienten (4 personen):
150 gr bulgur
250 gr romaatjes
1 rode peper (schoongemaakt)
1 citroen (schoongeboend)
1 bakje peterselie (30 gr, alleen de blaadjes)
450 gr tuinerwten
4 tl ras el hanout spice mix
2 el extra vierge olijfolie
300 gr (ijs)garnalen
1 bakje munt (15 gr, blaadjes grofgesneden)

Instructies:
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tomaatjes in partjes en de partjes in reepjes. Snijd de rode peper in reepjes en snijd de reepjes zo fijn mogelijk.

Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie zo fijn mogelijk.

Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe terug in de schaal. Breng een pan water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.

Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, de ras el hanout en olie door de bulgur. Schep de romaatjes, peterselie, tuinerwten en garnalen erdoor. Strooi de munt over de bulgur. Serveer de partjes citroen.

Voeding: 395 kcal, 24 gr eiwit, 9 gr vet, 50 gr koolhydraten per persoon

Bron: Allerhande, oktober 2013