Print
Category: Koken
Hits: 1338

Voor kerst heb ik een geweldig kookboek gekregen van Jennifer Joyce. My Asian kitchen is een kookboek dat recepten uit veel Aziatische landen heeft verzameld. 
Zo zitten er veel bekende, maar ook een hele reeks (voor mij) onbekende recepten tussen. Die mix is erg leuk, en het zet aan om nieuwe dingen te proberen.
Zo ook deze Taiwanese Rundernoedelsoep, een recept wat erg lijkt op andere rundersoepen die je in Azië kunt krijgen, maar toch weer anders.
Het kost wel even tijd om de soep te trekken, maar het resultaat is echt overheerlijk.

Ingrediënten (4 personen):
2 el plantaardige olie
900 gr runderschenkel
5 tenen knoflook, in plakjes
2 uien, in parten
4 cm gemberwortel, fijngesneden
1 tl szechuanpeperkorrels
1 tl venkelzaadjes
1 el chilivlokken
2 el toban jiang (pittige chilibonenpasta)
1 el zwarte azijn
1 el basterdsuiker
4 tomaten, in grove stukken
125 ml lichte sojasaus
125 ml Shaoxing rijstwijn
250 gr Chinese eiernoedels
4 minipaksoi, gehalveerd, of kailan (gai larn), in stukken
lente-ui, fijngesneden, om erbij te serveren

Instructies:
Verwarm de plantaardige olie in een grote pan met een goed sluitend deksel. Snijd de runderschenkel in stukken van 4 cm. Bak het vlees kort tot het bruin kleurt en voeg vervolgens de knoflook, ui en gemberwortel toe en laat 5 minuten stoven.

Maal de peperkorrels en venkelzaadjes grof, voeg ze toe aan het vlees met de overige ingrediënten, behalve de eiernoedels en de paksoi. Giet ongeveer 1 liter water in de pan zodat het vlees helemaal onder staat.

Leg de deksel op de pan en laat de soep 1.5 tot 2 uur trekken op de laagste stand. Roer ieder half uur even zodat niets aan de bodem plakt.

Als het vlees roomboterzacht is en uit elkaar valt is het klaar. Dit proces kan ook met een snelkookpan, kook het vlees dan 30 minuten op de hoogste stand. In de slowcooker kan ook; in 8 uur op de 'low'-stand of 4 uur op de 'high'-stand. En in de oven kan ook nog: ongeveer 2 uur in een tot 170 graden voorverwarmde oven.

Kook de noedels al dente en voeg de paksoi op het laatste moment toe. Giet af en verdeel over vier kommen. Giet de soep erover en bestrooi voor het serveren met lente-ui.

Bron:
My Asian Kitchen, Jennifer Joyce