Print
Category: Koken
Hits: 1247

Bij mijn laatste bezoekje aan de toko had ik heel wat nieuwe spulletjes meegenomen om mee te koken. Zo ook een grote fles Shaoxing rijstwijn, dit wilde ik graag uitproberen en dus ging ik op zoek naar recepten waar ik dit voor nodig had.
Zo kwam ik dus ook dit recept tegen. Het leek me een erg bijzondere combinatie van smaken, en dat was het ook, mijn man had er na een half bord al genoeg van, maar zelf vond ik het wel erg lekker. 
Het is niet een recept wat ik eens per week of 2 weken zou maken, daar is de smaak toch net iets te bijzonder voor, maar om af en toe te gebruiken is het een prima snel recept.

Ingrediënten (2 personen):
80 ml hoisinsaus
180 ml shaoxingrijstwijn of droge sherry
180 ml kippenbouillon
1 tl geraspte sinaasappelschil
2 tl fijngeraspte gemberwortel
Een halve theelepel Chinees vrijfkruidenpoeder
1 varkensfilet van 400 gr, bijgesneden en gehalveerd
Gestoomde bladgroenten en pandanrijst, voor erbij

Instructies:
Breng in een antiaanbakpan op matig vuur hoisinsaus, rijstwijn, bouillon, sinaasappelschil, gember en vijfkruidenpoeder aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.

Voeg het varkensfilet toe en bak het, met het deksel op de pan, 6 minuten aan iedere kant, of tot het vlees gaar is. Laat de pan van het vuur, gesloten nog 5 minuten rusten. Haal het vlees uit de pan en snijd het in plakken. Geef er gestoomde bladgroenten, rijst en het bakvocht erbij.

Bron:
Fast, fresh, simple, Donna Hay