Print
Category: Koken
Hits: 1293

Wij hebben een HelloFresh abbonnement, wat betekent dat wij regelmatig een box krijgen met 3 maaltijden. Alle recepten en ingrediënten zitten er bij, en de recepten zijn vaak niet al te moeilijk.
Wat ik erg fijn vind is dat de ingrediënten (bijna) allemaal afgestemd zijn op hetgeen je nodig hebt/ Ook is het erg leuk om op deze manier eens iets totaal nieuws te proberen, of nieuwe combinaties te ontdekken. 

Het volgende gerecht zat pas geleden in onze box en ik dacht dat het een gewoon gemiddeld gerecht zou zijn, lekker, snel en verder niet veel bijzonders, maar dit gerecht heeft me heel erg verrast.
Ik had nooit verwacht dat ik gebakken sla zo lekker zou vinden, en de marinade van het vlees is echt fantastisch.

Ingrediënten (2 personen):
200 gr varkenshaaspuntjes
1 el sojasaus
2 tl garam masala
2 cm verse gember
een halve rode peper
1 rode ui
een halve limoen
1 krop romaine sla
150 gr noedels
2 el olijfolie
3 el katjap
1 el zonnebloemolie
peper en zout

Instructies:
Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie en per persoon een halve eetlepel sojasaus en 1 tl garam masala. :aat minimaal 15 minuten marineren. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

Schil ondertussen de gember en rasp of snijd hem fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine sla fijn.

Kook de noedels 2-3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3-4 minuten. Schep de romaine erbij en roerbak tot deze begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3-4 minuten (je bakt de marinade mee, waardoor je geen extra olie nodig hebt). Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 50 ml heet water per persoon en kook 1 minuut in.

Schep de noedels door de pan met romaine, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht. 

Bron:

HelloFresh