Print
Category: Koken
Hits: 1512

Vandaag was ik alleen thuis, dus ik hoefde op geen manier rekening te houden met de eetwensen van een kieskeurige echtgenoot en de eetnukken van een kleuter.
Dus vandaag zocht ik een recept helemaal lekker voor mezelf. De champignons en asperges uit dit recept zijn geen dingen die mijn wederhelft lust, en voor mijn kleuter is momenteel alles wat groen is genoeg reden om zijn eten te laten staan.
Naast de ingrediënten wilde ik ook iets wat relatief snel klaar was, en wat een keer iets compleet anders was. Ik ben fan van Japans en Italiaans eten, nou deze fusion tussen die twee was zeker eens wat anders. Ik vond de rijst wat moeilijk om goed gaar te krijgen, maar toen dat uiteindelijk gelukt was smaakte het verrassend goed. Misschien kan ik het met wat andere ingrediënten ook nog een keer voor ons samen maken.

Ingrediënten (4 personen):
700 ml kippenbouillon
50 ml sojasaus
50 gr bruine basterdsuiker
2 tl sesamolie
300 gr kipfilet
2 rode uien
3 teentjes knoflook
350 gr groene asperges
250 gr kastanjechampignons
olijfolie
300 gr risottorijst
Versgemalen peper
1 bosje bladpeterselie

Instructies:
Meng voor de risotto bouillon de bouillon met de sojasaus, basterdsuiker en sesamolie en breng aan de kook.

Snijd de kipfilet, uien en knoflook klein. Maak de asperges schoon en snijd in stukken. Snijd de kastanjechampignons in ongeveer even grote stukken als de asperges en kip.

Verhit olie in een hapjespan en fruit de uien en de knoflook. Voeg de rijst toe en bak kort mee. Voeg de kip toe en bak rondom dicht. Schenk een soeplepel bouillon bij de rijst en wacht tot de bouillon is opgenomen voor je weer een lepel bouillon toevoegt. Doe dit tot de rijst gaar is. Voeg halverwege (na ca. 10 minuten) de asperges en de champignons toe. 

Proef de risotto, en voeg peper naar smaak toe. 

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien en de knoflook. Voeg de risottorijst toe en bak de rijst glazig. Voeg de kip toe en bak de kip rondom tot hij dichtgeschroeid is. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst al roerend 8 minuten. Voeg de asperges en de champignons toe en gaar de rijst nog 7 minuten. Voeg eventueel beetje bij beetje meer bouillon toe. 

Maak ondertussen de peterselie schoon en snijd fijn.

Rasp de Parmezaanse kaas en roer de kaas door de risotto. Breng de risotto op smaak met wat peper en de helft van de peterselie.

Schep de risotto op borden en bestrooi met de andere helft van de peterselie.

Bron en Inspiratie:
Rudolph kookt 2, Rudolph van Veen