Print
Category: Koken
Hits: 1337

Deze week hebben we weer een HelloFresh box met hopelijk 3 heerlijke gerechten.
Dit eerste gerecht heb ik uitgezocht om een aantal verschillende redenen. Ten eerste omdat ik meer vis zou moeten eten laughing, ten tweede omdat de combinatie van pittige vis met mangochutney me intrigeerde. Ik kon me niets voorstellen bij die smaakcombinatie, dus deze ging mee in de box. Het klaarmaken is erg simpel, en je hebt niet eens een pan nodig, alleen maar een oven.

En dan de smaakcombinatie die me zo intrigeerde; na eerst een stukje vis los te hebben geproefd, vond ik die erg pittig, maar het geheel van de vis met alle andere componenten en in het bijzonder het zoete van de mangochutney zorgde voor een goede balans en een erg smakelijk gerecht.

Ingrediënten (2 personen):
200 gr koolvishaasjes
2 tl Mexicaanse kruiden
2 tomaten
5 gr koriander
Een halve limoen
200 gr witte kool en wortel
75 gr mayonaise
6 witte mini-tortilla's
40 gr mangochutney
1 el olijfolie
Peper en zout, naar smaak

Instructies:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de koolvis droog met keukenpapier en besprenkel met de olijfolie. Wrijf de Mexicaanse kruiden over de vis en voeg zout toe naar smaak. Leg de vis op een bakplaat met bakpapier. Bak de vis in 8-12 minuten gaar in de oven.

Snijd ondertussen blokjes van de tomaat en de koriander grof.

Pers de limoen uit. Meng in een kom de mayonaise en 1 tl limoensap per persoon. Mix de witte kool met wortel door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de tortilla's, verpakt in aluminiumfolie, 2-3 minuten in de warme oven.

Maak kleine stukjes van de vis, door hem met twee vorken uit elkaar te trekken.

Maak een self-service menu door alle onderdelen in losse bakjes te serveren. Zo kan iedereen zijn eigen viswraps maken.

Bron en Inspiratie:
HelloFresh