Print
Category: Koken
Hits: 1338

Dit gerecht komt uit een HelloFresh box en was eigenlijk de aanvulling om een box compleet te krijgen.
De verwachtingen waren dus niet echt hoog, en het zag eruit als gewoon aardappelen, vlees en salade. Het was echter zoveel meer dan dat. Het was echt de verrassing van de week, met overheerlijke worstjes, stevige smakelijke aardappeltjes en een salade met overheerlijke croutons. Zeker een aanrader, en ik zal ook losse elementen van dit gerecht zeker vaker gebruiken.

Ingrediënten (2 personen):
400 gr krieltjes
1 witte ciabatta
4 kleine kipworstjes
1 pruimtomaat
1 tomaat
125 gr cherrytomaten
5 gr verse basilicum
60 gr gemengde sla (in dit geval babyspinazie en radicchio)
20 gr rode pesto
3 el olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
1 el witte balsamicoazijn
peper en zout

Instructies:
Breng een pan met water aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd ze in grove stukken. Kook de krieltjes in het kokende water, met een deksel op de pan, in 10 tot 14 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. 

Snijd ondertussen de ciabatta in kleine stukjes en meng ze met 2 el olijfolie, peper en zout. Verwarm een koekenpan en bak de ciabatta stukjes op middelhoog vuur, 6 tot 8 minuten of tot ze bruin en knapperig zijn. Haal uit de pan en zet apart.

Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak de kipworstjes eerst rondom bruin in 2 tot 3 minuten. Draai het vuur een beetje lager en leg een deksel op de pan en gaar de worstjes nog 4 tot 6 minuten verder. Draai regelmatig om om aanbranden te voorkomen.

Snijd allebei de tomaten in grove stukjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de basilicum fijn. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, witte balsamico, zout en peper in een saladekom. Meng de gemengde sla, tomaten, basilicum en croutons met de dressing in de saladekom.

Verhit wederom de koekenpan. Bak de krieltjes samen met de rode pesto nog 1 minuut in de pan.

Verdeel de krieltjes en de kipworstjes over twee borden. Serveer de salade ernaast.

Bron en Inspiratie:
HelloFresh