Print
Category: Koken
Hits: 1364

Bij bijzondere gelegenheden eten wij graag een keer een ander soort ontbijt als de standaard boterhammen of yoghurt. Vaak haal ik dan voorverpakte pancakes uit de supermarkt, en ondanks dat die altijd best prima smaakten wilde ik ook eens proberen of ze zelfgemaakt lekkerder zijn. Dit recept uit het kookboek Dig in! van Brent Owens heb ik gemaakt en het kost wat meer tijd als alleen de pancakes opwarmen in de magnetron, maar ik moet zeggen dat ik ze echt veel lekkerder vond als de opgewarmde variant uit de supermarkt. Dus voortaan ga ik ze maar zelf maken.
Nu heb ik ze gebruikt als ontbijt, maar ik kan me ook voorstellen dat ze met een bolletje ijs ook lekker zijn als dessert.

Ingrediƫnten (ca. 12 stuks):
300 gr zelfrijzend bakmeel
2 tl suiker
2 eieren, losgeklopt
375 ml melk
1 el gesmolten boter
60 gr boter
vers fruit, suiker, slagroom ter garnering

Instructies:
Zeef de bloem en de suiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de eieren, melk en gesmolten boter in. Roer alles samen tot een beslag. (Het maakt niet uit als er wat klontjes in zitten)

Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur, smelt een beetje boter in de pan. Giet portiegewijs ongeveer 60 ml beslag in de pan. Het zouden na het uitvloeien pancakes moeten worden van ca. 10-12 cm doorsnede. Bak de pancakes ca. 2-3 minuten of tot er bubbels aan de bovenkant ontstaan. Draai de pancake om en bak ook de andere kant 1 Ć  2 minuten.

Verwijder de pancake van de pan en houd warm, terwijl je de andere pancakes bakt van de overige boter en het overige beslag.

Serveer 3 pancakes per persoon en serveer met je favoriete toppings.

Bron en Inspiratie:
Dig In!, Brent Owens