Print
Category: Koken
Hits: 1026

Al een tijdje ben ik op zoek naar een recept voor een pasta gerecht met een pesto saus. Ik heb wat recepten geprobeerd en ook zelf wat proberen samen te stellen, maar er altijd was er wel iets dat niet klopte aan het gerecht in de verhoudingen of de dikte van de saus. Afgelopen week heb ik weer een recept geprobeerd en deze keer was het raak, dit is precies wat ik zocht! Helemaal de goede smaak en de goede dikte van de saus. Met dank aan leukerecepten voor het recept dat ik als inspiratie heb gebruikt.

Pasta pesto met kip 

Ingrediënten (4 personen):

300 gr penne pasta
400 gr kippendij zonder bot
1 ui
250 ml kookroom
100 gr goede kwaliteit groene pesto
250 gr cherrytomaatjes
peper en zout
olijfolie
60 gr pijnboompitten
rucola

Instructies:

Pel en snipper de ui. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de kippendij in blokjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan. Bak de kippendijblokjes in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de ui toe en fruit kort mee. Voeg de pesto en de kookroom toe en roer goed door tot een gelijkmatige saus. Breng op smaak met zout en peper. Laat de pestosaus een paar minuten pruttelen. 

Voeg vervolgens de gekookte pasta en de cherrytomaatje toe, schep goed door en verwarm en minuutje mee. Verdeel over all borden een handje rucola. Schep de pasta pesto over de rucola en garneer met de pijnboompitten.