Print
Category: Koken
Hits: 1334

Na een tijdje radiostilte, door een druk programma en weinig thuis eten, is het weer eens tijd voor een receptje. Vanavond heb ik iets gemaakt uit het kookboek van Donna Hay: Fast, Fresh, Simple. Ik vond het echt heerlijk en is heel erg simpel om te maken.

Pasta met garnalen en knoflook


Bereidingstijd: 15 minuten
Ingredienten (2 personen):

200 gr engelenhaarpasta of spaghetti
45 gr boter
1 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
1 tl chilivlokken
1 el citroenschil
12 grote rauwe garnalen, in de lengte gehalveerd
1 el citroensap
handje bladpeterselie, grof gescheurd
zout en peper

Instructies:
Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat uitlekken en houd het warm in de pan. Verwarm intussen een koekenpan op matig hoog vuur. Voeg boter en olie toe en verwarm tot de boter is gesmolten.

Voeg, knoflook, chilivlokken en citroenschil toe en bak 2 minuten. Voeg de garnalen toe en bak al roerend 3 minuten mee, of tot ze gaar zijn. Voeg pasta, citroensap, peterselie, zout en perper toe en schud goed om. Geef er een eenvoudige groene salade bij.