Print
Category: Koken
Hits: 1499

Ik blijf maar nieuwe gerechten uitproberen :). Dit keer viel mijn oog op dit snelle gerecht. Ik vond de combinatie van kip met groenten en zoete aardappel bijzonder. En ik heb met dit gerecht ook mijn assortiment kruiden en specerijen weer kunnen uitbreiden met de garam masala.

Stofoe botoe paksoi

Ingredienten (4 personen):
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 madame Jeanette
olijfolie om in te bakken
1 el garam masala
2 tl kerriepoeder
800 gr zoete aardappel
400 gr kipbraadsticks
500 ml water
1 kippenbouillonblokje
2 stronken paksoi
300 gr sperziebonen
1 el maizena

Instructies:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de madame Jeanette in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de madame Jeanette fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, madame Jeanette, garam masala en kerriepoeder ca. 2 minuten. Schil en snijd de zoete aardappel in gelijke stukken. Voeg de kipbraadsticks en de zoete aardappels toe en bak ca. 5 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten op middelhoog vuur met een deksel op de pan koken.

Snijd de paksoi in repen. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en halveer de bonen. Voeg de sperziebonen en de paksoi toe aan de pan met kipbraadsticks en laat nog ca. 5 minuten doorgaren. Roer de maizena aan met een scheutje water en meng al roerende door de stofoe botoe. Kook ca. 1 minuuit door en breng op smaak met versgemalen peper.

Bron: 24kitchen.nl