Print
Category: Koken
Hits: 1440

Het is geen geheim dat Alexander en ik dol zijn op Italiaans eten, en natuurlijk ook pizza. Het zelf maken van pizza is een geweldig leuk werk, alleen wel erg berwerkelijk met een deeg dat je moet laten rijzen en uitrollen. Niet echt een werkje voor een doordeweekse dag. Gelukkig heb ik dit recept voor snelle pizza's gevonden, die in plaats van een deeg een tortillawrap gebruikt. Gisteravond hebben we dit geprobeerd, en het was echt overheerlijk. Deze gaat zeker in mijn standaardrepertoire voor lekkere en makkelijke gerechten.

Snelle pizza met salami en olijven

Ingredienten (2 pizza's):
4 lente-uitjes
1 teentje knoflook
1-2 el olie
1 el tomatenpuree
250 gr tomatenblokjes (blik)
1 tl oregano
zout en peper
een beetje paprikapoeder
2 tortillawraps (ca. 21 cm doorsnede)
75 gr salami (vleeswaren)
100 gr olijven gevuld met piment
100 gr geraspte belegen kaas
evt. verse oregano om te garneren

Instructies:
Verwarm de oven voor (200-225 graden). Maak de lente-uitjes schoon en snijd het witte en het groene gedeelte apart van elkaar in ringen. Pel en snipper de knoflook.

Verhit de olie in een pan. Fruit er het witte gedeelte van de lente-ui en de knoflook in. Voeg de tomatenpuree toe en bak hem mee. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Kook 5-7 minuten op laag vuur.

Leg de tortillawraps op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de tortillawraps. Beleg met de salami en de olijven. Bestrooi met de kaas.

Bak de pizza's 12-15 minuten in de oven. Neem uit de oven en bestrooi met het groene gedeelte van de lente-ui. Garneer eventueel met verse oregano.

Bron: koken&genieten, maart 2014