Print
Category: Koken
Hits: 1530

Afwisselend koken vind ik erg belangrijk, zodat we gevarieerd eten en over een week gezien verschillende smaken hebben. Zo vind ik de wat zoete smaak van teriyaki saus een fijne afwisseling tussen de vaak wat zoutere gerechten die ik vaak maak.

Noedels met balletjes in teriyaki saus

Ingredienten (4 personen):
300 gr noedels
300 gr half om half gehakt
1 ei
3 el paneermeel
arachideolie
1 stronk broccoli
2 teentjes knoflook
1 bosje bosuitjes
200 ml water
200 ml sojasaus
50 gr bruine basterdsuiker
1 tl sesamolie
1 el sesamzaadjes
1 el maizena
150 gr tauge

Instructies:
Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Meng het gehakt met het ei, paneermeel en een beetje zou en versgemalen peper en rol er met natte handen balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Verhit een scheutje arachideolie in een pan en bak de balletjes rondom in ca. 8 minuten goudbruin.

Breng een pan pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in ca. 3 minuten beetgaar.

Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Breng voor de teriyakisaus een pan met het water, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, sesamolie en de sesamzaadjes aan de kook. Kook ca. 5 minuten. Roer de maizena aan met een scheutje water en meng al roerend door de teriyakisaus. Kook de saus ca. 3 minuten door. Voeg de gehaktballen toe en laat ca. 3 minuten op laag vuur koken. Voeg de tauge en de helft van de bosuitjes toe en warm ca. 2 minuten door.

Verdeel de noedels, broccoli en de balletjes in teriyakisaus over borden. Strooi de resterende bosuitjes erover.

Bron: 24kitchen.nl