Wederom een recept gemaakt in mijn nieuwe oven, je moet toch van alles proberen natuurlijk. 

Ik wilde iets leuks samen doen met mijn zoontje, dus het moest niet te ingewikkeld zijn. Hij had de grootse taken van bloem toevoegen aan de mixer, en natuurlijk balletjes deeg rollen en plat drukken.
Niet erg ingewikkeld dus om te maken, maar een leuke middag werk. De koekjes zijn erg lekker, en zelfs mijn zoontje eet ze met veel smaak op.   

Ingrediënten (ca. 24 stuks):
Koekjesdeeg:
225 gr bloem
150 gr boter, op kamertemperatuur
75 gr fijne kristalsuiker
8 gr vanillesuiker
1 ei
snufje zout

Kaneel-suikermengsel:
3 el fijne kristalsuiker
1.5 tl kaneel

1 losgeklopt ei

Instructies:
Klop de boter samen met de suiker, vanillesuiker en het snufje zout romig. Voeg dan het ei toe en klop het er kort door. Meng tot slot de bloem er zo kort mogelijk door. 

Vorm met je handen een rol van ca. 30 cm van het deeg. Rol het deeg in huishoudfolie en laat het een uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Haal het deeg uit de koelkast en verwijder de folie. Snijd het deeg in gelijke stukken van ca. 1 cm breed. 
Maak balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. 
Druk ze een beetje platter en druk met een vork streepjes in de koekjes.

Bestrijk de koekjes met het ei en bestrooi met de kaneelsuiker. Bak de koekjes in ca. 16 minuten goudbruin.

Laat de koekjes eerst 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Leg ze daarna op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Bron en inspiratie:
@marielleindekeuken.nl