No een hele lange tijd had ik eindelijk weer eens de energie en tijd om eens lekker wat te bakken. Samen met Thomas heb ik een middagje in de keuken gestaan om 2 soorten koekjes te bakken. De eerste die we maakte waren deze frisse Lemon crinckle koekjes. Een vrij simpel recept, wat echt superleuk was om met Thomas te maken. Het recept komt (in het Engels) van vintagekitchennotes.

Lemon crinkle koekjes

Ingrediënten (ca. 30 medium koekjes):

115 gr zachte boter
200 gr suiker
een halve theelepel vanille aroma
1 ei
geraspte schil van 1 citroen
2 eetlepels citroensap
een kwart theelepel zout
een kwart theelepel bakpoeder
een achtste theelepel baksoda
210 gr bloem
60 gr poedersuiker, om de koekjes in te rollen

Instructies:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Mix in een grote kom de boter met de suiker romig met een mixer. Voeg de vanillearoma, het ei, citroenschil en citroensap toe en mix tot het een romig geheel is. 

Roer in een andere kom de bloem, zout, bakpoeder en baksoda door elkaar. Voeg dit toe aan het botermengsel en mix het verder tot het een bal vormt en een gelijkmatig deeg is. Het kan zijn dat het deeg op dit moment te zacht is om al verder te verwerken. Plaats het dan een paar uur in de koelkast totdat het nog steeds zacht, maar wel makkelijk te verwerken is.

Doe de poedersuiker in een schaaltje. Rol van het citroendeeg kleine balletjes (ter grootte van een walnoot) en rol ze door de poedersuiker. Leg de balletjes op de bakplaten en druk ze een beetje aan, zodat er koekjes ontstaan. Leg de koekjes een beetje uit elkaar.

Bak de koekjes 12 tot 15 minuten totdat ze ligt beginnen te kleuren, ze de typische crinkle vertonen en droog zijn. Laat ze afkoelen, en bewaar ze luchtdicht.