Afgelopen week hadden we weer bezoek, en toen heb ik deze heerlijke verse Italiaanse gehaktballetjes gemaakt naar een recept van 24kitchen. Samen met de spinazie en wat pasta (het recept zegt rijst). Het smaakte overheerlijk en is een aanrader om op een simpele manier, met verse kruiden iets overheerlijks op tafel te zetten.

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Ingredienten (4 personen):
300 gr meergranenrijst
1 ui
0,25 bosje oregano
0,25 bosje peterselie
0,25 bosje rozemarijn
0,25 bosje rozemarijn
400 gr rondergehakt
zout en versgemalen peper
olijfolie
800 gr gepelde tomaten
1 teentje knoflook
8 zongedroogde tomaten
150 gr mozzarella
500 gr wilde spinazie

Instructies:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met water en zout.

Pel en snipper de ui. Pluk en hak de kruiden. Meng de kruiden en de helft van de ui met het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Draai balletjes vam het gehakt.

Verhit olie in de pan. Bak de balletjes rondom in ca. 2 minuten goudbruin. Voeg de rest van de ui toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de gehaktballen ca. 10 minuten sudderen.

Pel en hak de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten in vieren. Snijd de mozzarella in blokjes van 1,5 cm. Verhit olie in een pan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Voeg de spinazie toe en roer deze om tot de spinazie is geslonken. Zet het vuur laag. Voeg de zongedroogde tomaten en de mozzarella toe en roer alles goed door elkaar.

Serveer de rijst met de gehaktballetjes in tomatensaus en de spinazie.