Dit heb ik gemaakt toen ik een keer iets anders dan anders wilde maken. Het was even uitzoeken, en best wel spannend toen ik ging proeven, maar het smaakte fantastisch. Het is gemaakt naar een recept dat ik heb gevonden op 24kitchen.nl, en ik heb het geserveerd met rijst.

Boboti

Ingredienten (4 personen):
1 ui
1,5 el zonnebloemolie
1 el paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
0,5 tl cayennepeper
1 tl suiker
200 gr gepelde tomaten
2 appels
1 klein blikje tomatenpuree
1 el rode wijnazijn
1 el worcestersaus
1 el abrikozenjam
1 kg gehakt (zelf heb ik maar 500 gr gebruikt)
1,5 sneetje brood
125 ml melk
zout en peper
1 ei
3 laurierblaadjes

Instructies:
Pel en snipper de ui, bak in zonnebloemolie. Voeg het paprika-, kerrie- en gemberpoeder, cayennepeper, suiker en zout bij de ui en bak dit mengsel 2 tot 3 minuten. Schil de appels en snijd in blokjes. Neem het uimengsel van het vuur en roer de tomaten, appelblokjes, tomatenpuree, wijnazijn, worcestersaus en jam hier doorheen. Zet terug op het vuur, breng aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes koken.

Voeg dan het gehakt bij het mengsel en rul het grof, roer alles goed door elkaar. Snijd de korsten van het brood en snijd in blokjes. Week een paar minuten in de melk. Knijp het brood uit (de melk bewaren) en voeg dit bij de tomaten-gehaktsaus. Laat de saus ca. 30 minuten, af en toe roerend, zachtjes koken tot het meeste vocht verdampt is.

Breng de saus op smaak met zout en peper en schep over in een ovenvaste schaal. Klop de eieren met de melk los en schenk dit mengsel over het gehakt. De bovenkant van het eimengsel garneren met de laurierblaadjes. Verhit het gerecht 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, tot het ei gestold is.