Gisteren kregen we bezoek, en dus leek het me een goed idee om ook weer eens een taart te maken. Ik heb gekozen voor de mango-kwarktaart omdat ik die zelf graag eens wilde proberen :). Door mijn 'geweldige' oven, heb ik in tegenstelling tot het recept alleen een bodem, en niet een bodem en een deksel.

Mango-Kwarktaart

Ingredienten:
3 eieren
zout
225 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
50 gr bloem
50 gr maizena
1 tl bakpoeder
8 blaadjes gelatine
3 rijpe mango's (ca. 1,2 kg)
750 gr magere kwark
geraspte schil en ca. 5 el sap van 1 citroen
400 ml slagroom
poedersuiker om te bestrooien

Instructies:
Verwarm de oven voor (150-175 graden). Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier. Splits de eieren. Klop het eiwit met 3 el koud water en een snufje zout stijf en voeg daarbij geleidelijk 75 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Klop de eidooiers een voor een erdoorheen. Zeef de bloem, de maizena en het bakpoeder erboven en spatel alles door elkaar. Strijk het beslag in de vorm. Bak de taartbodem 25-30 minuten in de oven en laat afkoelen.

Week de gelatine in koud water. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in brede parten van de pit. Snijd de mango in blokjes. Snijd de taartbodem horizontaal door en sluit de rand van de springvorm om de onderste bodem. Roer de kwark, 150 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en de geraspte citroenschil door elkaar. Klop de slagroom stijf.

Knijp de gelatine uit en los hem in een pan op laag vuur op. Roer 4 el citroensap en 1 el van het kwarkmengsel door de gelatine en roer het gelatinemengsel door de rest van het kwarkmengsel. Spatel eerst de slagroom en daarna 75% van de mango (400-450 gr) erdoorheen. Strijk het mengsel over de onderste bodem en leg de andere bodem er bovenop. Zet de taart 1 nacht in de koelkast.

Bestrooi de taart met poedersuiker. Pureer de rest van de mango en breng op smaak met 1 el citroensap. Serveer de mangosaus bij de taart.