Wederom een gerechtje wat ik met kerst gemaakt heb. Dit keer spiesjes van kip in een lekere teriyaki-marinade. Heel simpel om te maken, en goed van te voren klaar te maken en laten marineren, en alleen even grillen op het moment zelf. Het recept komt uit het kooktijdschrift koken&genieten van juni 2012.

Kipspies Teriyaki

Ingredienten (ca. 12 spiesjes):
1 stukje gember (ca. 20 gr)
6 el teriyakisaus (fles)
2 kipfilets (ca. 300 gr)
12 houten spiesen

Instructies:
Schil de gember en rasp hem fijn. Meng de gember met de teriyakisaus. Dep de kip droog, snijd de filets in repen en steek de kip in de lengte op de spiesen. Bestrijk met de marinade en zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.

Laat de spiesen eventueel uitlekken en gril ze rondom 8-10 minuten op een hete grill.