Regelmatig kopen Alexander en ik voor de lunch een lekkerbekje of kibbeling bij de visboer. Nou dacht ik, zoiets moet ik zelf toch ook kunnen maken. Zo vond ik een recept op 24kitchen.nl om zelf krokante visjes te maken. Dit heb ik afgelopen week gemaakt, en viel zeer in de smaak, zowel bij mezelf als bij Alexander. De krieltjes vermeld in het recept heb ik vervangen door gebakken aardappeltjes. Voor wat extra smaak heb ik de krokante visjes na het frituren bestrooid met een beetje cajun kruiden.

Krokante visjes met citroenmayonaise

Ingredienten (4 personen):
Krieltjes:
700 gr voorgekookte krieltjes
olijfolie om in te bakken

Krokante visjes:
100 gr bloem
100 gr maizena
250 ml bruisend water
400 gr kabeljauwfilet
zonnebloemolie

Salade:
1 bosje radijs
1 broccoli
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie extra vierge
75 gr veldsla

Citroenmayonaise:
4 el halvanaise
1 citroen

Instructies:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een ovenschaal de krieltjes met een scheut olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Bak de krieltjes in de oven in ca. 15 minuten goudbruin en krokant.

Meng in een grote kom de bloem, maizena, bruisend bronwater en een snufje zout. Roer met een garde tot een glad beslag. Snijd de kabeljauw in grove stukjes van ca. 3 centimeter en wentel ze door het beslag. Verhit een laag van 3 cm olie in een hapjespan en bak de kabeljauw om en om in ca. 6 minuten gaar. Schep de kabeljauw voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder het groen van de radijsjes en halveer ze. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in ca. 2 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Meng in een grote kom, al roerend met een garde de azijn met de olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de radijsjes, broccoli en de veldsla door de dressing.

Rasp de schil van de citroen en meng met de halvanaise. snijd de citroen in vieren.

Verdeel de krieltjes, kabeljauw en de salade over borden. Schep er een beetje citroenmayonaise bij. Serveer met de citroenpartjes.