Naar inspiratie uit het blad koken&genieten van September 2013 heb ik het volgende lichte recept gemaakt. Het viel goed in de smaak, en het is lekker een licht gerecht voor warme dagen. Het vormen van de raviali heb ik op een andere manier aangepakt, zodat z er wat anders uitzien.

Ingredienten (8 personen):
300 gr + een beetje bloem
5 eieren
6 el olie
zout en peper
1 kg verse spinazie (of 600 gr diepvriesspinazie)
3 uien
1 broodje (oud)
Een half bosje peterselie
2 braadworsten (ca. 200 gr)
250 gr half-om-half gehakt
1 bosje bieslook
3 - 4 runderbouillonblokjes

Instructies:
Kneed 300 gr bloem, 3 eieren, 2 el olie, 2 el lauwwarm water en 1 tl zout eerst met de deeghaken van de handmixer en vervolgens minimaal 10 minuten me de hand tot een glad deeg. Vorm een bal van het deeg, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Was de spinazie. Pel de uien, snipper 1 ui fijn. Verhit 1 el olie in een pan. Fruit de gesnipperde ui er glazig in. Voeg de spinazie met aanhangend water toe, laat de spinazie slinken en breng op smaak met zout. Laat uitlekken en laat ca. 30 minuten afkoelen.

Week het broodje in koud water. Was de peterselie en hak hem fijn. Druk het vlees uit de braadworsten. Druk de spinazie uit en hak hem kleiner. Knijp het broodje uit. Kneed het gehakt met het worstvlees, het broodje, de spinazie, de peterselie en 2 eieren. breng op smaak met peper en ca. 1.5 tl zout

Druk de helft van het deeg plat op een met bloem bestoven werkblad en vorm er met behulp van een pastamachine of deegroller een dunne plak (ca. 15x80 cm) van.

Leg de deegplak op een goed met bloem bestoven werkblad. bestrijk met de helft van het gehakt-spinaziemengsel. Laat daarbij aan de lange zijde aan de bovenkant 4 cm vij en aan de andere zijden 1 cm. Bestrijk de vrije randen met een beetje water. Klap de onderste vulling, vouw het deeg met de vulling dubbel en klap de bovenste vrije rand eroverheen.

Deel het gevulde deeg op in 8 ravioli (ca. 5x10 cm). Druk daarvoor om de 10 cm met de houte steel van een pollepel het deeg samen. Snijd de ravioli los van elkaar en druk ze opnieuw goed dicht. Leg de ravioli op een met bloem bestoven bakplaat. Verwerk het overige deeg en het overige gehaktmengsel op dezelfde wijze.

Was de bieslook en snijd hem fijn. Snijd de overige uien in dunne ringen. Vehit 3 el olie. Bak de uiringen er goudbruin in breng 2 liter water aan de kook, los er de bouillonblokjes in op. Voeg de ravioli toe en kook 6-8 minuten. Serveer met de bouillon in diepe borden. Bestrooi met de uiringen en de bieslook.