Na de expirimenten van de afgelopen weken, en het gebruik van verschillende soorten keukens van Oosters tot Italiaans, vandaag weer eens iets oer-Hollands. Hachee met rode kool en gekookte aardappelen.
Het recept voor de rode kool volgt nog een keer, maar hierbij alvast het recept voor de hachee.
Ingredienten:
500 gr hacheevlees
olie/boter
3-4 uien
1 rundvleesbouillonblokje
2-3 laurierblaadjes
water
Instructies:
Het hacheevlees in stukjes snijden. De uien in halve ringen snijden.
Verwarm de boter of olie in een hapjespan. Braad het vlees aan de pan. Voeg de uien toe en bak kort mee.
Voeg water toe tot het vlees net onder water staat. Vervolgens de laurierblaadjes en het bouillonblokje toevoegen. Deksel op de pan en 2,5 tot 3 uur wachten.
Voor de werkende mens. Dit is ook heel goed een avond van te voren te maken. De volgende dag alleen even opwarmen en smullen maar.