Voor het eten van vanavond had ik geen vooropgesteld plan. In de supermarkt zag ik mosselen liggen, en daar had ik wel trek in. Thuis heb ik daar mijn eigengemaakte aardappelkroketjes uit de vriezer bij gebakken. Van de bleekselderij die ik nog had van een vorige keer heb ik ter plekke iets verzonnen met van alles wat ik nog had.
Het resultaat:

Mosselen

De mosselen standaard klaar gemaakt met soepgroenten, knoflook, sambal, water en een scheutje witte wijn.

Mijn eigen gemaakte aardappelkroketjes, waar ik op een later moment het precieze recept van zal plaatsen

 

De surprise van vandaag was mijn eigen gemaakte stoofpotje.

Ingredienten:
Paar stengels bleekselderij
1 ui
1 teentje knoflook
olie
4-5 zongedrooge tomaatjes (olie)
0,5 bouillonblokje
scheutje witte wijn

Instructies:

Snijd de stengels bleekselderij in reepjes. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd ze in stukjes.

Verhit olie in een pan (met deksel). Bak de knoflook en de ui aan. Voeg de stukjes tomaat toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Voeg een scheutje wijn, 250 ml water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur sudderen.

Voor het serveren heb ik een gedeelte van het vocht afgegoten, anders is het erg nat.