Bij het uitzoeken van de HelloFresh gerechten van deze week viel dit gerecht meteen op, door de smakelijke foto die erbij stond.
Het is een lekker gerecht, met een lekkere saus, die ik nog wel vaker zal maken, ook bij andere gerechten.
Ook ben ik erg blij met de manier waarop mijn nieuwe oven de frietjes heeft gebakken, gelijkmatig goudbruin en gaar.

Ingrediƫnten (2 personen):
2 tenen knoflook
Een halve rode peper
6 gekruide gehaktballetjes
1 tl gerookt paprikapoeder
2 tl gemalen komijn
200 gr passata
20 ml sojasaus
1 komkommer
2 tomaten
5 gr verse bieslook
1 el mayonaise
2 tl honing
300 gr vastkokende aardappelen
2 hamburgerbollen
1 sjalot
1.5 el olijfolie
2 el zonnebloemolie
2 tl zwarte balsamicoazijn
2 el wittewijnazijn
1 tl suiker
peper en zout

Instructies:
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen en snijd er kleine frietjes van. Meng de frietjes met de olijfolie, zout en peper op een bakplaat met bakpapier. Bak ca. 30 minuten in het midden van de oven. Schep na 15 minuten de frietjes een keer om. Bak de laatste 5 tot 7 minuten de hamburgerbollen mee.

Terwijl de frietjes bakken, snijd de sjalot en knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd de rode peper fijn. Verhit 1 el zonnebloemolie op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 tot 6 minuten bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, want ze garen straks nog verder in de saus. Haal ze uit de pan en zet apart.

Zet het vuur een beetje hoger en voeg de rest van de zonnebloemolie toe. Fruit de sjalot, knoflook, rode peper, gerookt paprikapoeder, en gemalen komijnzaad ca. 2 minuten. Voeg de passata, balsamicoazijn, sojasaus en honing toe en breng zachtjes aan de kook.

Zet het vuur laag als de saus kookt en voeg de gehaktballetjes weer toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg een deksel op de pan en laat 7-9 minuten zachtjes pruttelen, of tot de gehaktballetjes gaar zijn. Roer af en toe goed door. Let op de saus verdampt snel, voeg eventueel een klein beetje water toe.

Maak ondertussen de salade door in een salade kom de dressing te maken van de wittewijnazijn, suiker, peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes en snijd de tomaten in smalle partjes. Snijd de bieslook fijn, en houd daar een beetje van apart als garnering. Schep het geheel goed om in de salade kom.

Als alles gaar is, verdeel de gehaktballetjes en de saus over de hamburgerbollen en bestrooi met de apart gehouden bieslook. Serveer de broodjes samen met de frietjes uit de oven, de salade en de mayonaise.

Bron en inspiratie:
HelloFresh