Omdat ik deze week ook een avond alleen zou eten, kon ik uit de HelloFresh gerechten ook een keer iets uitzoeken helemaal voor mezelf.
Dus geen restricties  op wat Alexander eventueel lust, dus ik koos dit gerecht met champignons. 
De gehaktballetjes waren echt verrukkelijk, en de orzo is ook erg smakelijk, al had ik de champignons iets te klein gesneden, waardoor ik wat textuur mistte. 

Ingrediënten (2 personen): 
1 ui
4 bosuitjes
250 gr kastanjechampignons
1 courgette
170 gr orzo
6 kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
40 gr walnoten, in stukjes
50 gr geraspte Italiaanse kaas
350 ml groentebouillon
1 el boter
1 el zonnebloemolie
1 el olijfolie
peper en zout

Instructies:
Maak de bouillon warm. Snijd de ui fijn en snijd de bosuitje in smalle ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd de courgette in kleine blokjes. 

Verhit de boter in een kookpan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de orzo toe en bak ca. 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij en kook de orzo op laag vuur, met een deksel op de pan in 10-12 minuten gaar en droog. Schep regelmatig om, want de orzo bakt snel aan. Voeg eventueel wat water toe als er te weinig vocht in de pan zit.

Bak de kippengehaktballetjes in zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur in in 6 tot 7 minuten gaar. Haal uit de pan en zet apart

Verhit vervolgens de olijfolie in de pan en bak de courgette en champignons 4 tot 6 minuten. Voeg de bosuitjes toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen in een andere pan de walnootstukjes op hoog vuur goudbruin. Haal de walnootstukjes uit de pan en houd apart.

Voeg als de orzo gaar is het groentemengsel toe aan de orzo en voeg de helft van de geraspte kaas toe. Verwarm nog ca. 2 minuten door.

Verdeel de orzo over twee borden en leg er de kippengehaktballetjes op. Bestrooi met de stukjes walnoot en de rest van de geraspte kaas.

Bron en inspiratie:
HelloFresh