Sinds onze reis naar Vietnam vorig jaar ben ik altijd op zoek naar recepten die mij terug kunnen brengen naar die plek en die ervaringen die we daar hebben belelefd.
Dit recept uit het kookboek My Asian Kitchen van Jennifer Joyce, is een recept die de Vietnamese smaken het best heeft benaderd tot nu toe. 
Ik heb zelf ook een kippenbouillon gemaakt en dat heeft heel vel tijd gekost, maar als je daar een keer een grote batch van maakt en invriest, is het daarna een kwestie van ontdooien en gebruiken.
Het smaakte echt voortreffelijk, en bijna helemaal zoals ik me herinner van Vietnam, dit ga ik zeker nog vaker maken om in herinnering terug te gaan naar Vietnam, en het als gezin nog eens over die bijzondere momenten die we daar hebben meegemaakt te hebben.

Ingrediënten (4 personen): 
1 liter Aziatische kippenbouillon, met de kip waar je bouillon van hebt getrokken
1 tl zeezout
5 cm gemberwortel, ongeschild en in de lengte gehalveerd
1 ui, ongeschild, gehalveerd
1 kaneelstokje
3 steranijs
6 kruidnagels
60 ml vissaus
2 el palmsuiker
250 gr rijstnoedels
2 flinke handenvol taugé en Thais basilicum, koriander en munt
Sriracha of andere hete chilisaus en limoenpartjes, om erbij te serveren

Instructies:
Zeef de kippenbouillon. Gooi alle groenten, botjes en andere harde stukjes weg en zet het kippenvlees apart. Breng de losse bouillon, samen met wat zeezout aan de kook.

Verwarm de oven voor in de grillstand. Leg de gember en de ui op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie. Bak ze 7 tot 10 minuten in de oven, ze mogen best wat kleur krijgen. Voeg de ui en de gember toe aan de bouillon. Voeg ook de kaneel, steranijs, kruidnagel, vissaus en palmsuiker toe. Laat vervolgens 30 minuten pruttelen om de smaken goed in te laten trekken. Zeef wederom de bouillon.

Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in kokend water. Verdeel de noedels over 4 diepe borden of kommen. Leg er de kip op en verdeel er de bouillon over. Garneer met de taugé en de verse kruiden. Laat aan tafel iedereen zelf sriracha en limoen toevoegen.

Bron en Inspiratie:
My Asian Kitchen, Jennifer Joyce