Corona.... Allebei werken we momenteel thuis, en de scholen zijn vanaf vandaag ook dicht. Lekker uitgebreid een avondmaal voorbereiden als het huis leeg is zit er voorlopig even niet in. Het is druk in huis, en dus ook druk in mijn hoofd. 
Dat vraagt ook om een andere manier van het bereiden van ons eten. Dit weekend heb ik dus een dagdeel de tijd genomen om het een en ander voor te bereiden wat ingevroren kan worden en wat we de komende weken makkelijk uit de vriezer kunnen halen als het ons allemaal een beetje te veel wordt. Zo ook deze tomatensoep. Als basis tomatenbouillon goed in te vriezen en later met extra verse ingredienten goed aan te kleden, maar als het nodig is ook zo met wat brood erg smakelijk.

Ingrediënten (4 personen):
1 ui
1 winterwortel
2 laurierblaadjes
1 kilo tomaten
1 liter water
1 kruidenbuiltje voor Tomatensoep
2 bouillonblokjes

Instructies:
Snijd de ui in ringen, de tomaten in kwarten en de wortel in stukjes. Zet het water met de tomaten, wortel, ui, laurierblaadjes, bouillonblokjes en kruidenbuiltje op en breng aan de kook. Laat alles in ongeveer 1 uur gaar koken.

Draai alles behalve de laurierblaadjes en de kruidenbuiltjes door een passe vite (pureerzeef). Hierna is de bouillon te protitioneren en in te vriezen.

Voeg vervolgens extra verse ingrediënten toe zoals fijn gesneden selderij, soepballetjes en vermicelli. Kook alles nog 10 minuten mee. Eet smakelijk!