Ik ben absoluut verslaafd aan slagroomsoesjes. Het is een van de weinige dingen waar ik me echt ziek aan kan eten. Ik heb me altijd afgevraagd of ik ze ook zelf zou kunnen maken, en of ze dan net zo lekker zouden smaken.
Vandaag heb ik dus geprobeerd om ze te maken, en hoewel ze er niet zo netjes uit zien als degene die je in de winkel kunt kopen zijn ze zeker net zo lekker. Bovendien vond ik ze eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken als dat ik had verwacht.

Ingrediënten:
Voor de soesjes:
70 gr bloem
60 gr melk
60 gr water
60 gr boter
snufje zout
2 eieren

Voor de slagroom:
400 ml slagroom
2 el fijne kristalsuiker
1 zakje klopfix

poedersuiker, om te bestrooien

Instructies:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Zet een pannetje op redelijk laag vuur en voeg de melk, het water, de boter en een klein snufje zout toe. Breng het rustig aan de kook en laat de boter smelten.

Als de boter gesmolten is en de melk kookt haal je het pannetje van het vuur. Voeg de bloem toe aan het melkmengsel. Roer met een siliconen spatel totdat er zich 1 deegbal heeft gevormd. Zet weer terug op het vuur en kook al roerende ca. 2 minuten of totdat er wat vet uit het deeg komt.

Doe het deeg in een kom en roer verder met de spatel om het deeg iets af te laten koelen. Voeg vervolgens al roerend de eieren er een voor een door. Wacht met het toevoegen van het tweede ei totdat het deeg het eerste ei echt helemaal heeft opgenomen en weer een consistent geheel is. 

Schep het deeg in een spuitzak met een middelgroot glad spuitmondje en spuit 20 dopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er wat ruimte is tussen de soesjes, want in de oven zullen ze oppoffen en groeien. Als de dopjes puntjes hebben, kun je deze met een natte vinger iets naar beneden drukken, anders verbranden deze.

Bak de soesjes in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat de soesjes helemaal afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom met de suiker en de klop-fix stijf. schep de slagroom in een spuitzak met een heel smal spuitmondje.

Maak met een scherp mesje een klein sneetje in de onderkant van ieder soesje. Vul nu de soesjes met de slagroom via de gemaakte inkeping. Bestrooi met poedersuiker en smullen maar!

Bron en Inspiratie:
Marielleindekeuken.nl