Afgelopen weekend heerlijk uitgebreid gekookt. Als een soort 'shared dining' concept heb ik een aantal Japans geïnspireerde gerechtjes gekookt. Dit recept was ik ergens tegen gekoen en dat vind ik er perfect bijpassen. Erg handig aan dit recept is dat het 40 minuten in de oven moet, zodat ik in die tijd aan de andere gerechtjes kon werken om alles tegelijk klaar te hebben.

Deze kip smaakte echt geweldig, maar ik had natuurlijk te veel gemaakt. Gelukkig smaakte het de volgende dag bij de lunch ook nog geweldig en zo hadden we er twee dagen plezier van.

Ingrediënten:
4 - 6 kippendijen
2 eetlepels boter
1 lente-ui, fijn gesneden

Teriyaki saus:
1 eetlepel maïzena + 60 ml water
120 ml sojasaus
32 gr bruine suiker
2 eetlepels honing
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 eetlepel gember, geraspt
240 ml water

Instructies:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met olie of boter. Zet apart tot gebruik.

Mix de maïzena met de 60 ml water in een klein kommetje. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur. Breng de sojasaus, bruine suiker, knoflook, gember, honing en het water aan de kook. Roer het maïzena-water erdoorheen. Kook door tot de saus ingedikt is. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Wrijf de kippendijen in met zout en peper. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijen toe en bak beide kanten aan tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant. 

Plaats de kippendijen, zonder bakvet, in de ovenschaal. Bestrijk gelijkmatig met de helft van de teriyaki saus. Zet de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten. Voeg de rest van de saus toe en bestrijk de kip weer met de saus. Bak nog 20 minuten verder tot de kip gaar is.

Haal de kip uit de oven en serveer gelijk, bijvoorbeeld met rijst, en garneer met het fijngesneden lente-uitje.

Eet smakelijk!

Bron en Inspiratie:
Eatwell101.com