Vorige week werd er uiteraard weer een HelloFresh box thuis afgeleverd. Dit keer had ik vrij veilige keuzes gemaakt, dus ik was er vrij zeker van dat er goed van gegeten zou worden. Een van de gerechten hadden we al eerder besteld, maar de andere 2 waren nieuw. En wat was het uiteindelijk een geweldige box. Alle drie de gerechten waren heerlijk en vielen ook goed in de smaak bij mijn mannen.

Italiaanse panzanellasalade met kipworstjes

Het eerste gerecht uit de box was ook gelijk het gerecht wat we al eerder op hadden. Dit keer niet door mezelf klaargemaakt (moet ik eerlijk zeggen) maar door mijn echtgenoot. Hij is niet zo comfortabel in de keuken, maar mede dankzij het duidelijke recept van HelloFresh was hij goed in staat om dit tot en succesvol gerecht te maken. Zoals gezegd hadden we dit gerecht al vaker op, maar het blijft gewoon een erg lekker gerecht. Het meest verrassende aan dit gerecht zit hem in de salade; ik ben best iemand die een salade als bijgerecht lekker vind, maar deze combinatie met de croutons, tomaat en simpele dressing is zo ongelooflijk lekker, daar zou ik een complete schaal van leeg kunnen eten. En dan heb je daarbij ook nog de goede kwaliteit worstjes en aardappeltjes met pesto. Het water loopt me weer in de mond als ik eraan terug denk. Als dit gerecht over een paar weken weer in de box te kiezen is zal deze zeker terugkomen.

Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

De tweede maaltijd was een zekerheidje. Ons zoontje is helemaal verzot op noedels en dan nog met kip en een saus, dit zou een hit zijn en dat werd het voor hem ook zeker. Eerlijk is eerlijk zo lekker als de panzanellasalade van de dag ervoor was het niet, maar wel een heel degelijke doordeweekse maaltijd met veel smaak. Toen ik het gerecht aan het klaarmaken was en ik de losse onderdelen proefde was ik niet geheel overtuigd, maar alles bij elkaar middelde alle zware en uitgesproken smaken elkaar goed uit en werd het een smakelijk geheel.

Parelgerstsalade met kogelbiefstuk

En het laatste gerecht afgelopen week hebben we, door wat agendawijzigingen, afgelopen weekend als lunch gegeten. Ik was vooraf erg benieuwd over 2 dingen, ten eerste of de parelgerst zich zou lenen voor de oosterse smaken die in dit gerecht gebruikt worden. Ten tweede vroeg ik me af of het mij zou lukken om de kogelbiefstuk precies goed te bakken. Ik kan alvast verklappen dat het antwoord op beide vragen ja is. Het voelt een beetje vreemd om de oosterse saus al bij de parelgerst te voegen als deze nog aan het koken is, en eerlijk gezegd was het ook tegennatuurlijk om de paksoi redelijk lang te  bakken. Ik was vrij zeker dat dit gerecht wel in de smaak zou vallen, maar dat het zo lekker zou zijn had ik daadwerkelijk niet verwacht. Ook als lunch was het heel erg geslaagd al was de portie natuurlijk wel een beetje groot, maar dit was een absolute voltreffer qua smaak.