Vorige week heb ik voor het eerst een rijstevlaai gemaakt. Hij was goed gelukt, en zelfs visite van Limburgers vonden het lekker. Het recept is samengesteld uit 3-4 recepten die ik online had gevonden.

Rijstevlaai

Ingredienten (1 vlaai 30 cm doorsnede):
Deeg:
200 gr bloem
35 gr boter
7 gr gist
100 ml melk
2 el suiker
mespuntje zout
1 eidooier

Vulling:
125 gr dessertrijst
1 l melk
250 ml slagroom
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
mespuntje zout
125 gr suiker
2 eieren

Instructies:
Meng de ingredienten voor het deeg tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten rijzen in een afgedekte kom. Rol het deeg uit en bekleed een vlaaivorm van 30 cm doorsnede met het deeg. Prik gaatjes in de bodem.

Breng voor de vulling de rijst, melk, slagroom, merg van het vanillestokje, het vanillestokje zelf, kaneelstokje zout, en suiker al roerend aan de kook. Laat 20 minuten doorkoken op laag vuur. Laat de vulling iets afkoelen. Klop de ieren op tot ze bijna wit zijn. Spatel de eiren voorzichtig door de vulling.

Verwarm de oven op 175 graden. Doe de vulling in de vorm en bak in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.