Gisteravond weer een lekker nieuw recept uitgeprobeerd. Het was voor de eerste keer dat ik een gerecht heb gemaakt met een Arabische twist. Ik zag het gemaakt worden op 24Kitchen, ik heb alleen de krieltjes (zoals vermeld in het recept) vervangen door geroosterde aardappelen,

Ingredienten (4 personen):
700 gr krieltjes
2 rode uien
3 teentjes knoflook
2 el olijfolie
400 gr biefstuk
3 tl kaneelpoeder
1 tl paprikapoeder
2 tl korianderpoeder
40 gr tomatenpuree
40 gr tomatenblokjes
1 runderbouillonblokje
2 courgettes
0,5 bosje koriander

Instructies:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de krieltjes toe en kook in ca. 8 minuten beetgaar. Giet de krieltjes af.

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien en knoflook ca. 3 minuten. Snijd de biefstuk in blokjes.

Voeg de biefstuk, kaneelpoeder, paprikapoeder en korianderpoeder toe aan de pan met ui en bak ca. 2 minuten tot het vlees rondom bruin is. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Roer goed door.

Voeg het bouillonblokje en een beetje water toe, zodat het vlees net onder staat. Breng aan de kook en laat het geheel ca. 15 minuten op laag vuur. Snijd de courgettes in vieren en vervolgens in repen.

Voeg de courgette toe en laat ca. 4 minuten koken. PLuk en hak de koriander. Garneer het gerecht met koriander. Garneer het gerecht met koriander. Serveer de stoofschotel met de krieltjes.