Gisteren een heerlijk gerecht gemaakt uit het kookblad Koken&Genieten van Juni 2012. Geinspireerd op de hartige pannenkoeken die we laatst op hebben bij een pannenkoekenhuis. Ik dacht dat kan ik thuis ook maken. Het smaakte heerlijk en is een aanrader als je van bolognese houdt, maar toch een keer iets anders wilt als pasta. En natuurlijk is er genoeg mee te varieren.

Plaatpannenkoek bolognese

Ingredienten (4 personen):
100 gr bloem
4 eieren
100 ml melk
zout en peper
5 el mineraalwater met koolzuur
2 uien
1 el olie
500 gr rundergehakt
paprikapoeder
500 gr tomaten
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
100-150 gr geraspte kaas
basilicum om te garneren

Instructies:
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schuif hem in de oven. Verwarm de oven voor (175-200 graden). Roer de bloem, de eieren, de melk, zout en peper glad. Roer het mineraalwater erdoorheen.

Pel en snipper de uien. Verhit de olie in een grote pan en bak het gehakt al roerend. Voeg de uien toe en bak ze kort mee. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

Neem de bakplaat uit de hete oven en giet het beslag direct op de bakplaat. Bak de pannenkoek 3-4 minuten voor. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Neem de pannenkoek uit de oven.

Beleg de pannenkoek met de tomaten en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Verdeel eerst het gehakt en dan de kaas over de pannenkoek en bak hem ca. 15 minuten verder in de oven. Neem uit de oven, garneer met basilicum en snijd de plaatpannenkoek in stukken.