Gisteravond heb ik een lekker recept gemaakt met vis en pasta. Het maakte de vis heerlijk, en de pasta pastte er erg goed bij. Ook voor dit recept geld dat het niet heel veel tijd kost om te maken. Het recept komt uit de Koken&Genieten special Pasta Toppers 2

Knapperige vis met tomatentagliatelle

Ingredienten (4 personen):
1 ui
1 teentje knoflook
3 el olie
370 gr tomatenblokjes met kruiden
0,5 groentebouillonblokje
zout en peper
500-600 gr verse tagliatelle
4 witvisfilets (a ca. 150 gr, bijv. koolvis of schelvis)
0,5 bosje peterselie
4 el paneermeel
4 el + een beetje boter
0,5 - 1 tl gedroogde majoraan
3 el geraspte kaas

Instructies:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in 1 el olie. Voeg de tomaten, 125 ml water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Breng op smaak. Meng de saus met de pasta. Verdeel over 4 kleine of 1 grote ingevette ovenschaal.

Dep eventueel de vis droog. Bak hem in 2 el olie aan beide kanten kort aan. Breng op smaak en leg op de pasta.

Was de peterselie en hak hem fijn. Smelt de boter. Meng het met paneermeel, de majoraan, de peterselie en de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (175-200 graden).

Verdeel het paneermeel over de vis. Bak het geheel ca. 15 minuten in de oven.