Zelf lust ik niet heel erg graag gekookte aardappels. Daarom ben ik altijd op zoek naar recepten waarbij aardappels op een andere manier worden klaargemaakt. Dit recept zag ik op 24kitchen voorbij komen. Deze manier van gebakken aardappels is verschrikkelijk lekker en makkelijk te maken met behulp van de magnetron. Je kunt de aardappels schillen, maar ik heb ze ook met schil gebakken, en dan smaken ze ook heerlijk. Ook bij een Arabisch recept heb ik een variatie van deze aardappels gemaakt door de peterselie te vervangen door koriander (dat had ik voor dat gerecht nodig).

Gebakken aardappels

Ingredienten (4 personen):
800 gr kruimige aardappels
olijfolie
50 gr roomboter
2 teentjes knoflook
2 tl paprikapoeder
0,5 bosje peterselie

Instructies:
Prik de aardappels in met een vork en pof ze ca. 3 minuten per aardappel op de hoogste stand van de magnetron. Schil de aardappels en snijd in kleine stukjes. Laat de stukjes goed uitwasemen.

Verhit olie in de pan en bak de stukjes op hoog vuur ca. 10 minuten. Voeg een klontje boter toe. Pel en hak de knoflook en peterselie en voeg samen met het paprikapoeder toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.