Vandaag weer een neiuw recept uitgeprobeerd. Dit recept heb ik gelezen in een kooktijdschrift (koken&genieten, januari 2013) en intrigeerde me. Alle ingredienten leken me lekker, maar ik kon me bij de combinatie kon ik me niets voorstellen. Vanavond heb ik dat dus uitgeprobeerd, en ik moet zeggen dat het even wennen was om eigenlijk vooral de rookworst op zo'n andere manier te eten, maar uiteindelijk beviel de combinatie goed.

Rookworst met champignonsaus en pasta

Ingredienten (4 personen):
400 gr verse eierpasta
zout en peper
400 gr champignons
2 uien
1 bosje peterselie (heb ik zelf niet gebruikt)
400 gr rookworst
1-2 el boter
1 el tomatenpuree
2 tl mild paprikapoeder
1 tl bloem
200 ml slagroom
0,5 groentebouillonblokje
nootmuskaat

Instructies:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met wat zout. Was de champignons en halveer ze afhankelijk van grootte. Pel de uien en snijd ze in repen. Was de peterselie, schud hem droog en houd wat apart voor de garnering. Hak de rest fijn. Snijd de rookworst in plakken van ca. 0,5 cm dik.

Verhit de boter in een pan. Bak de worstplakken portiegewijs aan beide kanten bruin. Neem uit de pan en houd warm.

Bak de champignons en de uien 5-8 minuten in het bakvet. Breng op smaak met zout en peper. Roer de tomatenpuree erdoorheen. Bestrooi met het paprikapoeder en de bloem en bak kort mee. Blus af met 200 ml water en de slagroom en breng aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoorheen en laat alles ca. 5 minuten koken op laag vuur.

Giet de pasta af. Breng de pasta op smaak met nootmuskaat. Roer de gehakte peterselie erdoorheen. Serveer met rookworst en de champignonsaus. Garneer met de rest van de peterselie.