Vorige week dit gerecht gemaakt. Het is een gerecht wat niet heel veel moeite kost. Het is voorbereiden, en de oven doet verder het werk, en ik kan mijn stoofpan weer eens uit de kast halen :). Een heerlijk gerecht voor een luie zondagmiddag. Het resultaat vond ik echt heerlijk, al moet je wel van appel houden.

 

Ovenkip met spekappeltjes

Ingredienten (4 personen):
4 kipfilets (a ca. 175 gr)
0,5 bosje tijm
1 kg aardappels
3 appels (a ca. 175 gr)
12 plakken ontbijtspek
2 el olie
zout en peper
0,5 kippenbouillonblokje
300 ml appelcider (Franse appelwijn)

Instructies:
Snijd de kipfilets elk in 2-3 stukken. Was de tijm, schud hem droog en houd een beetje apart voor de garnering. Ris van de overige tijm de blaadjes van de takjes. Was de aardappels grondig, schil en halveer ze eventueel. Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Omwikkel de stukken appel elk met een plakje ontbijtspek.

Verhit de olie in een diepe ovenbestendige pan met deksel. Bak de spekappeltjes er rondom in. Neem ze uit de pan. Bak de kipfilet op hoog vuur aan beide zijden in het bakvet. Breng op smaak met zout en peper. Roer de aardappel en de tijmblaadjes erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor (175-200 graden). Los het bouillonblokje op in 300 ml heet water. Voeg de bouillon en de cider toe aan de stoofschotel. Sluit de pan af met deksel of met aluminiumfolie. Stoof ca. 25 minuten in de oven. neem het deksel of het aluminiumfolie van de pan en voeg de spekappeltjes toe. Stoof nog ca. 15 minuten in de oven. Garneer met de overige tijm.

Voeding: 600 kcal per persoon, 49 gr eiwit, 19 gr vet, 53 gr koolhydraten

Bron: koken&genieten, september 2013