Altijd ben ik op zoek naar nieuwe lekkere recepten om klaar te maken, die niet al te ingewikkeld zijn. Daarnaast ben ik ook een grote fan van de Oosterse keuken. Het volgende recept van 24kitchen heb ik vandaag voor het eerst gemaakt, en is een heerlijke basis, waar ik in de toekomst nog veel mee ga variëren.

Chinese koolrolletjes in sojasaus

Ingrediënten (4 personen):
600 ml water
100 ml sojasaus
50 ml witte wijnazijn
4 el bruine basterdsuiker
1 runderbouillonblokje
2 el maïzena
1 Chinese kool
400 gr rundergehakt
1 ei
2 el paneermeel
1 el Chinees 5-spices
300 gr mihoen
1 mango
1 bosje koriander

Instructies:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met het water, de sojasaus, witte wijnazijn, bruine basterdsuiker en het runderbouillonblokje aan de kook. Laat ca. 5 minuten goed doorkoken. Roer de maïzena in een kommetje aan met een scheutje water en roer de maïzena door de bouillon. Breng een pan met water en een beetje zou aan de kook. Haal de buitenste 12 bladeren van de Chinese kool los en bewaar de kool. Kook de bladeren in ca. 3 minuten zacht en beetgaar. Giet de bladeren af.

Meng in een kom het gehakt, ei, paneermeel en de Chinese 5-spices. Breng op smaak met een beetje zout. Leg de gekookte koolbladeren uit op het aanrecht en verdeel het gehakt erover. Rol de bladeren op en vouw de zijkanten naar binnen. Leg de koolrolletjes met de naad naar beneden in de ovenschaal en schenk de bouillon eroverheen. Gaar de Chinese koolrolletjes ca. 20 minuten in de oven.

Gaar de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de resterende kool in de lengte in vieren en verwijder de kern. Snijd de Chinese kool fijn. Schil en snijd de mango in blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de Chinese kool, mango en koriander.

Verdeel de mihoen over borden. Verdeel de salade eroverheen en leg de Chinese kool erop. Lepel nog wat extra saus eroverheen.