Door de week heb ik niet heel veel tijd om te koken na het werk, en maak ik vooral gerechten klaar die niet heel veel tijd kosten. In het weekend heb ik gelukkig wat meer tijd en kan ik ook dingen klaar maken die wat meer tijd kosten, zoals een stoofschotel. Dus ik ging afgelopen weekend op zoektocht in mijn recepten database en vond deze argentijnse stoofschotel. Het is heerlijk gekruid vlees met fris fruit onder een lekkere deegkorst. Al met al een lekkere maltijd als je er een simpele groene salade bij serveert.

Argentijnse stoofschotel

Ingredienten (4 personen):
Deeg:
500 gr bloem
1 tl bakpoeder
3 eieren
150 ml melk
2 el olijfolie

Kruidenpasta:
2 takjes oregano
2 takjes bladpeterselie
2 takjes tijm
1 rode peper
2 teentjes knoflook
1.5 tl komijnpoeder
50 ml rode wijn

Vulling:
1 kg runderstoofvlees
1 grote ui
1 laurierblaadje
1 appel
2 handperen

Instructies:
Deeg:
Meng de bloem en bakpoeder in een grote kom. Stort het op een werkbank en maak een kuiltje. Klop de eieren los met de melk, zou en olijfolie. Schenk het al roerend met je vrije hand, in het kuiltje. Kneed goed door tot het deeg soepel wordt. Leg het deeg terug in de kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat ca. 15 minuten rusten.

Kruidenpasta:
Pluk de oregano en peterselie. Ris de tijm. Snijd de peper fijn. Pel en plet de knoflook. Vijzel de kruiden met de knoflook, peper, komijn en wijn tot een vloeibare pasta.

Vulling:
Snijd het vlees in grove stukken en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pel en snipper de ui. Meng het vlees met de ui, laurier en de kruidenpasta. Schuil de appel en de peren, snijd ze in grove blokjes en voeg toe aan het vlees. Zet even apart.

Stoofschotel:
Verwarm de oven coor op 180 graden. Vet een ovenschaal in. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Bestuif de werkbank met bloem en rol een helft van het deeg uit tot een lap. Beleg de bodem en de zijkanten van de ovenschaal ermee. De randen van het deeg moeten over de schaal heen hangen. Vul de ovenschotel vervolgens met de vulling.

Rol de andere helft van het deeg uit en leg het over het vlees. Druk goed aan bij de randen en gebruik eventueel een vork. Verwijder eventueel overtollig deeg. Bedek het deeg met aluminiumfolie en bak ca. 1 uur en 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het aluminiumfolie en bak nogmaals 30 minuten tot de schotel goudbruin en gaar is.

Bron: 24kitchen