Al een paar jaar zie ik iedere keer in de herfst en winter pompoenen op de groenteafdeling van de supermarkt liggen. Ik wist nooit goed wat ik er mee moest maken (behalve soep). Afgelopen weken heb ik de stoute schoenen aangetrokken, twee recepten met pompoen opgezocht en de prachtige oranje bol in huis gehaald. Onderstaande was 1 van de 2 resultaten.

Romige pompoencurry met kipfilet

Ingredienten (4 personen):
1 hokkaidopompoen (ca. 1 kg)
4 uien
2 teentjes knoflook
4 el olie
2 tl kerrie
1 groentebouillonblokje
500 gr kipfilet
zout en peper
50 gr pinda's
2-3 appels (ca. 400 gr)
1 bosje bieslook
een half bosje koriander (evt. vervangen door peterselie)
200 ml slagroom

Instructies:
Was de pompoen, snijd hem in vieren en verwijder de kern met de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit 2 el olie in een grote pan. Fruit er de ui en de knoflook in. Bak de pompoen kort mee. Bestrooi met de kerrie en bak kort verder. Voeg 1-1.25 liter water toe. Breng het geheel aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoorheen en laat afgedekt ca. 30 minuten koken op laag vuur.

Dep eventueel de kipfilet droog. Verhit 2 el olie in een pan en bak er de kip ca. 6 minuten per zijde in. Breng op smaak met zout en peper. Hak de pinda's grof en voeg ze ca. 2 minuten voor het einde van de baktijd toe aan de kip en bak ze mee.

Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in grote stukken. Voeg ze na ca. 15 minuten kooktijd toe aan de pompoen en kook ze tot het einde van de gaartijd mee.

Was de bieslook, schud hem droog en snijd hem fijn. Was de koriander en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes, houd wat apart om te garneren en hak de overige koriander fijn. Roer de slagroom door de curry en breng het geheel aan de kook. Roer de bieslook en de gehakte koriander erdoorheen. Snijd de kip klein en voeg hem samen met de pinda's toe aan de curry. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de overige koriander.

Bron: koken&genieten, februari 2014