Steeds meer kook ik Oosterse gerechten. Geinspireerd door onze reis naar Vietnam, en mijn jarenlange fascinatie voor Japanse cultuur heeft ervoor gezorgd dat ik heel wat Oosterse recepten heb verzameld over de jaren. Dit specifieke recept is een van de recenste toevoegingen. Van de website van 24kitchen vond ik dit recept voor Quick Ramen.

Ingredienten (4 personen):
Voor de soep:
4 eieren
2 kropjes babypaksoi
300 gr ramennoedels
1.5 liter kippenbouillon
100 gr misopasta
150 gr taugé
Extra crispy chili olie of sambal
Sesamolie, naar smaak
Sojasaus, naar smaak

Voor het misogehakt:
1 bosje bosuien
1 sjalot
4 tenen knoflook
verse gember
250 gr varkensgehakt
40 gr rode misopasta
1 el tomatenpuree
1 el crispy chili olie of sambal
2 el zonnebloemolie
Een halve el sesamzaad

Instructies:
Breng een flinke pan water aan de kook en kook de eieren 4 minuten. Haal uit de pan en spoel koud.

Snijd ondertussen de onderkant van de paksoi en haal de bladeren los en snijd ze grof in de lengte.

Kook de ramen (evt. in een mandje in de pan) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer gelijk ook de paksoi in het kookwater.

Breng de bouillon tegen de kook en los de misopasta erin op. Laat op laag vuur trekken.

Hak het witte gedeelte van de bosuien in stukken. Pel en snijd de sjalot en knoflook. Was en snijd de gember in stukjes. Doe het gehakt met de gesneden bosui, misopasta, gember, tomatenpuree, crispy chili olie, knoflook en sjalot in een kleine kom van de keukenmachine en maal.

Verhit een wok, voeg de olie toe en bak het sesamzaad lichtbruin. Voeg het gehaktmengsel toe en bak rul.

Pel de eieren. Snijd het groen van de bosui in dunne schuine ringetjes.

Doe de noedels in kommen. Schep het gehakt erbij. Leg de paksoi, taugé en een ei in de kommen. Schenk de bouillon erop. Geef er crispy chili olie of sambal en sojasaus bij en druppel wat sesamolie in de kommen. Bestrooi met groene bosuiringetjes.

Bron:
24kitchen.nl