Een overheerlijk Oosters receptje met kip. Het is een lekker gerechtje met afwisselende smaken, een heerlijk frisse rijst, knapperige groenten en zoetige zachte kip. In plaats van de in het recept genoemde kipbraadsticks had ikzelf kipdrumsticks. Deze moeten iets langer (in totaal 15 minuten) koken.

Ketjapkip

Ingrediemten (4 personen):
1 serehstengel
300 gr zilvervliesrijst

800 gr kipbraadsticks
1 tl Chinees 5-kruidenpoeder
arachideolie
3 el ketjap manis
2 el sojasaus
2 el chilisaus
200 ml water

1 ui
1 teentje knoflook
2 paksoi

Instructies:
Kneus de serehstengel. Kook de rijst met de serehstengel volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwijder de serehstengel.

Dep de kipbraadsticks droog met keukenpapier. Bestrooi de kipbraadsticks met Chinees 5-kruidenpoeder en een beetje zout. Verhit een scheutje olie in een hapjespanen bak de kipbraadsticks om en om in ca. 4 minuten goudbruin. Schenk de ketjap manis, sojasaus, chilisaus en het water erbij, breng aan de kook en laat de kipbraadsticks ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in repen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paksoi toe en bak in ca. 3 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verdeel de rijst over borden en schep de paksoi en de kipbraadsticks erop. Lepel de saus royaal over het gerecht.

Bron: 24kitchen